Zváranie v ochrannej atmosfére zjednoduší vašu prácu

Zváranie v ochrannej atmosfére zjednoduší vašu prácu

Trúfate si na tenké plechy? S metódou MIG/MAG to zvládnete bez problémov.

Poloautomatické zváranie v ochrannej atmosfére metódou MIG/MAG zaručuje, že aj tenké plechy s hrúbkou už od 0,7 milimetra zvaríte. Samozrejme, poradíte si s hrúbkou až do 100 milimetrov.

Ako to funguje?

Spomeňte si na fyziku na základnej a strednej škole. Na zváranie nám stačí elektrický oblúk, oceľový drôt - elektróda a ochranný plyn. Elektrický oblúk sa stará o potrebné teplo a tým roztápa zvárací drôt a obrábaný materiál (zvarenec). Takýmto spôsobom sa potom spoja. Súčasne sú prítomné plyny, ktoré kvapalný kov ochránia pred oxidáciou.

                                        

Zváranie MIG robíme pomocou interných ochranných plynov ako argón alebo hélium. Prípadne aj zmes Argón + Hélium. Ide o tzv. zváranie kov – interný plyn. Používame ho pri zváraní hliníka a jeho zliatin, pri navarovaní bronzov (zliatin medi) alebo pri ľahko zvariteľných kovoch.

Zváranie MAG znamená, že pri zváraní používame aktívne ochranné plyny ako oxid uhličitý alebo zmiešaný oxid uhličitý. Ide o tzv. zváranie kov – aktívny plyn. Pri MIG zváraní zvaríte tenký hliníkový plech aj hrubé zliatiny.

Aké sú výhody zvárania metódou MIG/MAG?

    Rýchlosť
Zváranie vo všetkých polohách
Menšie deformácie pri zváraní
Jednoduchšie čistenie trosky (nemusíte stále čistiť kefu)
Oblúk a zvárací kúpeľ sú jasne viditeľné